بیمارستان سهامیه قم
بیمارستان سهامیه مربوط به شخص آقای سهام الدوله از رجال دولتی زمان ناصرالدین شاه قاجار بود که او آن را وقف و متولی اش را مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری نموده بود که بعد از ارتحال ایشان، فرزندشان آیت الله حاج شیخ مرتضی حائری این مسئولیت را عهده دار بودند.
بیمارستان سهامیه در کنار بیمارستان فاطمی و در انتهای خیابان بیمارستان و در کنار دبیرستان حکیم نظامی قرار داشت. 3 ساختمان قدیمی و با ارزش میراث فرهنگی داشت.
بعد، آیت الله شیخ مرتضی حائری، بیمارستان سهامیه را با تمام امکانات و موقوفات آن به حضرت آیت الله العظمی شریعتمداری و دارالتبلیغ واگذار می کنند و اداره آن به عهده بیت آیت الله العظمی شریعتمداری گذاشته می شود.
بانک خون قم
چون شهر قم مرکزی به عنوان بانک خون نداشت، اولین کاری که انجام شد، به دستور فقیه دوراندیش حضرت آیت الله العظمی شریعتمداری بانک خون در آنجا احداث شد.
توسعه بیمارستان
و بعد ها چند بخش دیگر پزشکی و جراحی و … در قالب چند ساختمان جدید به بیمارستان افزوده شد.
بیمارستان سهامیه مراجعات زیادی داشت، نه فقط از شهر قم بلکه از اطراف و شهرستان های دیگر برای مداوا به آنجا مراجعه می کردند و برای علماء و فضلا و مدرسین و طلاب حوزه های علمیه خدمات ویژه ای ارائه می شد.
بخشی برای افراد مستضعف و ضعیف جامعه نیز در نظر گرفته شده بود که برای این قشر، بعضی هزینه های بیمارستان و دارو و … پرداخت می شد.
مرحوم آیت الله العظمی شریعتمداری نیز گاهی خودشان برای بازدید و بازرسی و نظارت یا افتتاح طرح های توسعه بیمارستان در آنجا حضور می یافتند.
بعدها حضرت آیت الله العظمی شریعتمداری بنا بر درخواست حجت الاسلام شیخ حسین اشعری قمی ( نماینده آیت الله خمینی در بهداری قم ) به وزارت بهداری و بهزیستی واگذار نمودند که لایحه قانونی آن بدین شرح است :
لایحه قانونی راجع به واگذاری بیمارستان سهامیه قم به وزارت بهداری و بهزیستی و تبدیل وضع استخدامی کارکنان بیمارستان مزبور طبق مقررات قانون استخدام کشوری مصوب 59/2/31
ماده واحده- از تاریخ تصویب این قانون، بیمارستان سهامیه قم با کلیه لوازم و متعلقات و حق استفاده و بهره برداری آن حس موافقت متولی قانونی بیمارستان حضرت آیت الله العظمی شریعتمداری ( طی نامه دفتر معظم له به شماره 211 مورخ 59/2/28 ) به وزارت بهداری و بهزیستی واگذار می گردد.
کارکنان بیمارستان مذکور طبق مقررات استخدام کشوری به کارمند رسمی تبدیل میشوند.
اعتبار لازم از طرف سازمان برنامه و بودجه تأمین و پرداختخواهد شد.
و گویا بحث بیمارستان سهامیه، ادامه دار بوده و هست.
بعد ها بخشی از بیمارستان سهامیه و بیمارستان فاطمی، جهت توسعه خیابان کشی های شهری تخریب شد و هم اکنون با همان تک درخت شصت سال قبل به میدانی در روبروی آن تبدیل شده است (میدان روح الله فعلی)